RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Za danas preostali amandmani političkih partija

Parlament Distrikta je usvajanjem sviih 1.350. amandmana na budžet koji je predložila vlada odnosno gradonačelnik, u subotu popodne okončao je drugi dan svog kontinuioranog zasjedanja.

Na subotnjem zasjedanju razmotreno je i usvojeno više od 800. amandmana, kojima su plnirana sredstva za kapitalne projekte infra strukturu ali i grantovi nevladinom sektoru počev od kulturno-umjetničkih društava, Mjesnih zajednica do sportskih kolektiva.

Gotovo svi amandmani su usvajani većinom glasova u kojoj je 17 poslanika parlamentarne većine glasalo «Za», dok je 4 ili 5 poslanika opozicije bilo protiv.

Predsjedavajući parlamenta Djordja Kojić bio je zadovoljan obavljenim poslom i usvojenim svim amandmanima koje je predložio gradonačelnik.

Kad je riječ o nastavku zasjedanja predvidjenom za danas u 10 sati, Kojić je naglasio da će prije njegovog početka tražiti mišljenje Zakonodavno-pravne komisje parlamenta, koja treba da se izjasni je li usvajanje amandmana političkih stranaka, koje slijedi, u skladu sa Statutom, u koliko sjednici, što je bio slučaj u minula dva dana, nebudu prisustvovala bar tri zastupnika iz reda hrvata.

«Od stava Skupštinske zakonodavno-pravne komisije, zavisiće hoćemo li i na koji način uopšte, raditi odnosno započeti današnje zasjedanje» naglasio je Kojić.

 

 

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.