Brčko

Za sanaciju klizišta u Brčko Distriktu ove godine 600. 000 maraka

Jutros u u tri sata i 50 minuta na području Tuzlanskog kantona registrovan je zemljotres jačine 4,7 stepeni po Rihteru. Prema riječima Mirsada Hasanbašića, koordinatora za krizne situacije u vladinom Odjelu za javnu sigurnost na području Brčko Distrikta nije bilo posljedica u gradu ni dojava o uzbunjenosti stanovištva. Unazad tri mjeseca zabilježeno je nekoliko manjih zemljotresa i u Brčko Distriktu, ali nije bilo posljedica za građane, niti materijalnih šteta.

Mirsad Hasanbašić

Hasanbašić je ipak, u slučaju eventualnog zemljotresa, građanima preporučio samozaštitu, izlazak iz objekata i čekanje ekipa za spašavanje.

“U Odjelu za javnu sigurnost, profesionalni sastav, Pododjel za zaštitu i spašavanje, Vatrogasna jedinica, Civilna zaštita i Odsjek za osmatranje i obavještavanje, u saradnji sa nevladinim organizacijama, formiran je mješovoti USAR-tim po međunarodnim stadardima čiji je zadatak traženje i spašavanje iz ruševina u urbanom podurčju, naveo je Hasnabašić.

On je rekao da je iza nas jedan sušni period, problema sa vodom na vodoplavnim područjima nema, dežurni tim za spašavanje je u pripravnosti 24 sata dnevno, a proteklog  mjeseca uspješno su obezbijeđene tri regate na rijeci Savi.

Hasanbašić je još kazao da u proteklom periodu nije bilo pomjeranja tla na registrovanim klizištima. On je dodao da će sa prvim kišama, vjerovatno, opet biti problema sa klizištima, te je u Odjelu za ovu godinu planirano 600.000 maraka  za sanaciju projektiranih klizišta .

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button