Brčko

“Udruženje dijabetičara” održalo edukativnu radionicu za članove udruženja

U prostorijama “Udruženja dijabetičara Brčko” danas je održana edukativna radionica pod nazivom “Pružite podršku svom imunitetu tokom zimskog perioda”. Ukupno će biti održane dvije radionice, a namijenjene su za članove ovog udruženja u cilju očuvanja njihovog psiho-fizičkog zdravlja u nadolezećem zimskom periodu.

Iz brčanskog Udruženja dijabetičara kažu da je u zimskom periodu kada je i sezona virusa veoma bitno da pored redovnih terapija, građani imaju i aktivan društveni život.

“Osobe s dijabetesom imaju lošiji imunitet i potrebno je voditi više računa o pravilnoj ishrani, lijekovima i fizičkim aktivnostima u ovome hladnome zimskom periodu”, rekao je Đorđe Vuković, predsjednik “Udruženja dijabetičara Brčko”.

Predavač na današnjoj radionici Ljiljana Marković rekla je da je ljudski organizam podložniji virusima i oboljenjima u ovome godišnjem dobu zbog čega je potrebno više posvetiti pažnje zdravlju, te da pored sumplemenata koji se koriste za jačanje imuniteta, potrebno je koristiti dodatne multivitamine.

Tokom sljedeće sedmice bit će održana i druga radionica namijenjena članovima ovog udruženja, a sve u cilju očuvanja njihovog zdravlja u ovim hladnim zimskim danima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!