RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Započela dezinfekcija i deratizacija domaćinstava u Brčko Distriktu

Ekipe Javnog zdravstva Brčko Distrikta od jutros su na terenu u mjesnim zajednicama: Palanka, Brka, Vučilovac, Jagodnjak i Brezovo Polje, gdje se vrši dezinfekcija i deratizacija kako bi se preduprijedile eventualne epidemije i zaraze stanovništva koje bi mogle nastati usljed uginuća stoke i drugih životinja nakon plimnog vala. Anđa Nikolić, šefica Odjela za zdravstvo i ostale usluge građanima nam je potvrdila da su svi raspoloživi kapaciteti na terenu i da će aktivnost biti nastavljena dok se ne izvrši dezinfekcija i deratizacija svakog domaćinstva koje je u Brčko Distriktu zahvatio plavni val.
Ono što se na licu mjesta vidi u Palanci i Brki je da nema slučajeva zaraze i bilo kakvih oblika epidemije, a problem su velike naslage mulja i blata u skoro svim ovim domaćinstvima koje su ostale nakon poplava. Tokom dana, sem mještana, u akciju čišćenja mulja i blata biće ukuljučeno J.P. Komunalno Brčko, kazala nam je još Anđa Nikolić.
Površine u Brki i Palanci zasijane povrćem i žitaricama pretrpjele su skoro stopostotne štete, dok su štete na voću nešto manje, slobodna je novinarska procjena nastala na osnovu razgovora sa nekolicinom mještana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.