RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoInternacionalni teatarski susreti

Završeni 36. Susreti kazališta/pozorišta Brčko: „Kiklop“ zagrebačke Gavelle najbolja predstava u cjelini

Na 36. Susretima pozorišta/kazališta BiH u Brčkom, održanim od 21.11.2019. do 29.11.2019. godine, stručni žiri u sastavu: profesor Akademije dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Joško Ševo, profesor Fakulteta dramskih umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu, Radovan Knežević i profesor Akademije scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu Almir Imširević, donio je sljedeću odluku:

Gran pri Susreta pozorišta/kazališta BiH u Brčkom za najbolju predstavu u cjelini i Statua Gran pri Susreta dodijeljena je predstavi „Kiklop“ Gradskog dramskog kazališta „Gavella“ Zagreb.

Gran pri Susreta za najbolju mušku ulogu dodijeljena je Igoru Đorđeviću za ulogu Profesora u predstavi „Kozocid“ u produkciji Gradskog pozorišta Podgorica.

Gran pri Susreta za najbolju žensku ulogu dodijeljen je Jovani Gavrilović za ulogu Petrija gradska u predstavi „Petrijin venac“ u produkciji Atelja 212 Beograd.

U kategoriji nagrada pozorištima / kazalištima iz Bosne i Hercegovine, nagrada za najbolju predstavu „Zlatna statua vijećnice i grada Brčkog“, dodijeljena je predstavi „Sjećaš li se Doli Bel“ u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Nagrada za najbolji dramski tekst bh. suvremenog pisca, Statua Zlatno pero pripala je Dariju Bevandi za predstavu „Pink Moon“ u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Nagrada za najbolju režiju dodjeljena je Kokanu Mladenoviću za predstavu „Sjećaš li se Doli Bel“ u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena je Emiru Hadžihafizbegoviću za ulogu Mahmuta Zolj u predstavi „Sjećaš li se Doli Bel“ u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Nagrada za najbolju žensku ulogu dodoijeljena je Tatjani Šojić za više uloga u predstavi „Sjećaš li se Doli Bel“ u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Nagrada za scenografiju dodijeljena je Adisi Vatreš Selimović za predstavu „Sjećaš li se Doli Bel“ u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Nagrada za kostim dodijeljena je Vesni Teodosić za predstavu „Pijana noć 1918.“ u produkciji Narodnog pozorišta Tuzla.

Nagrada za muziku dodijeljena je Kaći Hadžifejzović za predstavu „Majka ili sve lutke idu uraj“ u produkciji Sarajevskog ratnog teatra SARTR Sarajevo.

Za najboljeg mladog glumca proglašen je Davor Golubović za ulogu Dine Zolj u predstavi „Sjećaš li se Doli Bel“ u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Za najbolju mladu glumicu proglašena je Elma Juković za ulogu Doli Bel u predstavi „Sjećaš li se Doli Bel“ u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Prema odluci žirija publike, koje čine: Anel Šuvalić, Željka Tatić, Orjana Milošević, Anto Basić i Admir Alagić, nagrada za najbolju predstavu u cjelini pozorišta / kazališta iz BiH, dodijeljena je predstavi „Pijana noć 1918.“ Narodnog pozorišta Tuzla.

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena je Davoru Goluboviću za ulogu Dine Zolj u predstavi „Sjećaš li se Doli Bel“ u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Nagrada za najbolju žensku ulogu dodijeljena je Belmi Lizde Kurt za ulogu Anice u predstavi „Majka ili sve lutke idu u raj“ sarajevskog ratnog teatra SARTR Sarajevo.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Uskoro izmjene Zakona o nekretninama u Brčko distriktu

Suvad Alagić

Директним набавкама вакцина бавиће се ентитети и дистрикт Брчко

Radio Brčko

Večeras počinju 35. Susreti kazališta / pozorišta BiH u Brčkom

Radio Brčko