Brčko

Zbog ugrožavanja pripadnnika brčanske Policije četiri krivične i jedna prekršajna prijava

U pokušaju da nakon dojave, u petak, nešto iza 18 sati, o narušavanju javnog reda i mira u naselju Prutače, sve stave pod kontrolu, verbalno su napadnuti  uniformisani službenici brčanske Policije, koji su radi smnirivanja stanja upotrijebili i sredstva prisile.

„Zbog svega navedenog, slobode su lišena lica sa inicijalima  B.A. rođen 1998 godine u Maoči, B.H. rođen 1987 u Doboju, F.Š. rođen 1997 u Brčkom, svi nastanjeni u naselju „Prutače, te K.E. rođen 1979 godine u Modriči, nastanjem u Brčkom, kao i lice Š.F. rođen 1991 nastanjen u naselju Prutače“, rekla je pordparol policije Dževida Hukičević. . Policija će u ovom  kontekstu, brčanskom Tužilaštvu podnijeti izvještaj uz  četiri krivič e i jednu prekršajnu prijavu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button