Brčko

Због високих температура појачан број интервенција у брчанској Служби хитне помоћи

Због повишених температура, појачан је број интервенција у брчанској Служби хитне помоћи, па љекари савјетују опрез.

Шеф Службе хитне помоћи Јасминка Баждар потврдила је да се, у посљедњих неколико дана, јавља све више пацијената са здравственим тегобама које су проузроковале високе температуре, као и да се највише јављају хронични болесници.

Она је додала да се избјегава непотребно излагање сунцу, као и да хидратација организма буде повећана.

„У периоду од 10 до 17 часова не треба излазити напоље. Потребно је пити што више течности и зрачити просторију“, истакла је.

Баждар је појаснила и како препознати симптоме сунчанице.

„Повишена температура, малаксалост, презнојавање и блага конфузност“, рекла је Баждар.

Важно је да се напомене да се симптоми сунчанице не мијешају са симптомима Ковида 19.

Главни инспектор Инспекората Брчко дистрикта Азијада Ибрахимовић рекла је да се у љетном периоду више пажње треба посветити радницима који раде на отвореном.

Инспекторат свакоднево апелује на послодавце да рад организују тако да не штети запосленима.

Међутим, у законодавству Брчко дистрикта нису прописани минимални захтјеви у погледу прописаних услова за рад.

„Зато ми дајемо препоруке послодавцима на послодавце да радницима обезбиједе основне услове за рад и да обезбиједе довољне количине течности“, рекла је Ибрахимовић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button