RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Zemljoradnička zadruga Brka realizuje projekat vrijedan 200.000. KM

Rukovodstvo Zemljoradničke zadruge Brka, juče je u Sarajevu sa predstavnicima USAID-a i  Vlade Švedske potpisalo ugovor vrijedan više od 200.000. maraka, kojim se stvaraju preduslovi za otvaranje najsavremenijih pogona za prihvat i preradu mlijeka.

„Grant sredstva su 84.000. maraka, a ostatak obezbjeđujemo vlastitim investiranjem. Odmah startujemo sa aktivnostima nabavke najsavremenije linije za pasterilizaciju i separaciju mlijeka, proivodnju maslaca, te više vrsta sireva a u okviru projekta biće nabavljene i mašine za pakovanje proizvoda, kao i vozilo sa regulisanim toplotnim režimom za transport proizvoda“, rekao je projekt menadžer zadruge Adis Rahman.

Inače, rok za implementaciju cijelog projekta je šest mjeseci, a po njegovom okončanju u savremenoj mljekari, zadruga će biti u mogućnosti preraditi 2.000 litara mlijeka na sat, odnosno 48.000 litara dnevno, što je kapacitet koji osigurava otkup svih proizvednih količina mlijeka na kompletnom području Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.