RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Izabrani najbolji sportisti za prošlu godinu

U brčanskom Domu kulture večeras je u organizaciji Vlade Distrikta održana jubilarna 20. manifestacija „Izbor sportiste godine“ na kojoj su proglašeni najbolji sportisti, sportski kolektivi i najbolji sportski događaj za 2019. godinu.

Za najboljeg sportistu Brčko distrikta izabran je Srđan Samardžić iz Atletskog kluba „Marathon” Brčko, inače reprezentativac BiH u seniorskoj konkurenciji, koji je tokom prošle godine imao zapažene rezultate na takmičenjima u BiH ali i na međunarodnom nivou.

Ana Gajić odbojakšica Bimal-Jedinstva i reprezentativka BiH, je proglašena je za najbolju sportiskinju Distrikta. Gajić je tokom 2019. godine osvojila brojne medalje, poput osvojenog šampionata BiH, Kup-a BiH, Kupa RS-a sa matičnim klubom.

Najbolji sportski događaj organizovan u Brčkom bio je WDSF Brčko Open Championship 2019., turnir Svjetske sportske plesne federacije u organizaciji Škole plesa „Mambo“, koji učesnicima donosi najveći broj poena za svjetski rang listu.

Za najuspješniji sportski kolektiv izabran je ŽOK Bimal-Jedinstvo koji je u prošloj godini osvojio prventsvo BiH, Kup BiH, i takođe uspješno učestvovao u CEV Ligi Šampiona, CEV Kupu i srednjeevropskoj MEVZA ligi. Bimal-Jedinstvo u mlađim kategorijama takođe ima izuzetne uspjehe i može se pohvaliti sa 14 raprezentativki u svim uzrasnim kazegorijama.

U ostalim kategorijama, za najuspješniji fudbalski/nogometni klub proglašen je FK “Jedinstvo”, najuspješniji klub dvoranskih sportova je OK “Mladost”, najuspješniji klub borilačkih sportova je Sportsko društvo “Pobjednik”, najbolji sportski kolektiv za razvoj sportova na vodi je Kajak kanu klub “Hariz Suljić”, dok je najuspješniji sportski kolektiv za razvoj atletike i ostalih grana sporta Ateltski klub “Kross”.

U kategoriji individualnih priznanja za najuspješnijeg mladog sportistu izabran je Sejdo Huremović iz Teakwondo kluba “GOKU”, najbolja mlada sportistkinja je Amna Šehić, dok je za najuspješnijeg trenera proglašen je Edin Baković iz MOK “Jedinstvo”.

Priznanje za najuspješnijeg sportistu sa invaliditetom pripalo je Damiru Brodliću iz Odbojkaškog kluba invalida “Brčko”, najuspješnija sportistkinja atletike i ostalih grana sporta je Kristina Trkulja iz AK “Kross” a Jasmin Klebić je proglašen za najuspješnijeg sportistu sportova na vodi.

Za najboljeg sportistu borilačkih sportova izabran je Redžep Brkić iz sportkosg društva “Pobjednik”, najuspješniji sportista dvoranskih sportova je Mlađan Lukić odbojkaš brčanske Mladosti, dok je za najbolju fudbalerku/nogometašicu proglašena Marija Damjanović iz ŽFK “Lokomotiva”.

Specijalno priznanje dobio je Ljubiša Ristić iz OK “Mladost” a za najuspješnijeg sportskog novinara je izabran Kolega Stjepan Bogutovac, iz Radija Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom se sutra održava manifestacija “Izbor sportiste godine”

Radio Brčko

Proglašeni najbolji sportisti Distrikta za prošlu godinu (Foto)

Admir Kadrić

Чоло и Живковић најбољи спортисти Брчко дистрикта за 2021. годину

Vladimir Matijević