Sastojci:
- 5 komada pilećih prsa
- 2 male kašike soli
- 1/4 male kašike bibera
- 1/4 male kašike ljute paprike
- 1 mala kašika bijelog luka u prahu
- 1 mala kašika crvene paprike
- 2 kašike majoneze
- 2 kašike kiselog vrhnja
- 2 kašike parmezana
- 1.5 šolja krušnih mrvica
- 2 male kašike kukuruznog brašna
- 100 ml uljaPriprema:
Piletinu presjeći na pola da dobijemo tanje komade i onda po dužini na pola, znaći jedan komad podijelimo na 4 dijela i staviti u zdjelu.Dodati sol, biber, bijeli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomiješati.Zatim dodati majonezu, kiselo vrhnje i parmezan i pomiješati da se sve sjedini.Zdjelu zatvoriti plastičnom folijom i ostaviti u frižideru sat-dva.Tepsiju podmazati uljem i posuti kukuruznim brašnom (kukuruzno brašno se stavlja da se meso ne zalijepi za tepsiju) i ostaviti na stranu.Piletinu uvaljati u krušne mrvice i redati u tepsiju.Kada smo utrošili svu piletinu ,poprskati je opet sa uljem.
Piletinu peći na 210 stepeni oko 25-30 minuta .
Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na
USLOVI KORIŠTENJA.