RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Narednog mjeseca ugradnja opreme

Rashladni uredjaji i «tezge», oprema za prvu zatvorenu «Zelenu pijacu» u «Š» naselju u Brčkom, biće instalirani u narednih tridesetak dana. Naime, okončan je tender i odabran izvodjač za ovu treću fazu preadaptacije nekadašnje samoposluge u ovom centralnom gradskom naselju koja će koštati 40.000. maraka.

Inače, prve dvije faze adaptacije, 350 metara kvadratnih prostora nekadašnje samoposluge u zatvorenu «Zelenu pijacu», koje su provedene tokom minule godine koštale su 105.000 maraka i podrazumjevale su sanaciju krova i sve vrste zanatskih radova.

Nakon pomeutih faza, kako je planirano biće raspisan i tender za zakup tezgi, pa bi prema svemu sudeći «Zelena pijaca» u «Š» naselju mogla profunkcionisati u drugoj polovini ove godine, rekao je u ime Kancelarije za upravljanje javnom imovinom vlade distrikta, šef Sektora održavanja Mirza Drpljanin.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!