RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Od Tuzle 120.000 KM za Graničnu policiju

Granična policija BiH dobila od grada Tuzle 120.000 KM, koliko je obezbijeđeno u budžetu ovog grada za 2020. godinu.

Iz Granične policije saopšteno je da je riječ je o finansijskoj podršci s ciljem zaštite granice od nezakonitog ulaska migranata na područje BiH.

Donirana sredstva Granična policija BiH će utrošiti transparentno, namjenski i isključivo za jačanje kapaciteta ove policijske agencije, ističe se u saopštenju.

Direktor Granične policije Zoran Galić zahvalio je za donaciju, kao i svima onima koji su u skladu sa svojim mogućnostima pružili podršku.

“Isto tako želim zahvaliti i bivšem ministru bezbjednosti /u Savjetu ministara/ Fahrudinu Radončiću koji je za svog mandata inicirao da se vlasti na svim nivoima uključe kako bi se adekvatno odgovorilo na migracijsko pitanje jer jasno je da je najveći teret upravo na Graničnoj policiji BiH”, dodao je Galić.

Pripadnici Granične policije BiH suočeni su s povećanom nivoom rizika u obavljanju svojih dužnosti, pogotovo za vrijeme migrantske krize, te je veoma važan svaki vid donacije koji pomaže ovoj policijskoj agenciji, navodi se u saopštenju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Гранична полиција спријечила кријумчарење 26 држављана Турске

Radio Brčko

Akcija “Koridor”: Pretresi na 12 lokacija na području Bijeljine, Brčkog, Ugljevika i Doboja

Radio Brčko

Granična policija BiH i SIPA dobijaju 63 vozila i specijalizovanu opremu

Radio Brčko