RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Više od polovine Nijemaca želi da se vakciniše ruskom vakcinom

Više od polovine stanovnika Njemačke izrazilo je spremnost da se vakciniše ruskom vakcinom “sputnjik ve” protiv kovida 19, pokazali su rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija za istraživanje podataka i javnog mnjenja “Jugov” za list “Handelsblat”.

Prema rezultatima istraživanja, 55 odsto stanovništva Njemačke spremno je da se vakciniše kada Evropska agencija za lijekove /EMA/ odobri upotrebu ruske vakcine u EU.

U isto vrijeme, 19 odsto ispitanika izjavilo je kako se ne bi vakcinisali ruskom vakcinom, 14 odsto njih je neodlučno, a 12 odsto uopšte ne želi da se vakciniše, prenio je TASS.

Njemački ministar zdravlja Jens Špan izjavio je ranije danas da će Njemačka razgovarati sa Rusijom u vezi sa potencijalnom nabavkom vakcine “sputnjik ve” u slučaju da EMA odobri njenu upotrebu.

Bavarske regionalne vlasti juče su saopštile da je postignut memorandum o namjeri sa Ruskim fondom za direktna ulaganja o potencijalnom uvozu i proizvodnji ruske vakcine u gradu Ilertisenu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Evropa: Odobrenje “Fajzer”/”Bajontek” vakcine protiv koronavirusa 23. decembra

Radio Brčko

Vakcinacija igrača ipak neće biti uslov UEFA takmičenja

Radio Brčko

Koronavirus u Brčkom: Preminuo jedan muškarac, a 20 novoinficiranih osoba

Radio Brčko