RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Kreće obećana isplata podsticaja za tekuću godinu poljoprivrednicima u Distriktu

Odjeljenje za poljoprivredu brčanske Vlade, prvi put od formiranja Distrikta, isplatu podsticaja za tekuću godinu započelo je već ovog mjeseca. Dio je to obećanja datog prilikom nedavnog sastanka sa proizvođačima kojim se želi pomoći proces proljetnje sjetve.

Milenko Ninković

„Do ovog momenta zaprimili smo oko 1300 zahtjeva od ukupno očekivanih 2.100. Već ih je u potpunosti obrađeno pedesetak, a isplata prvih novčanih sredstava za ovu godinu biće tokom naredne sedmice“, kazao je šef resornog odjeljenja, Milenko Ninković.

U odjeljenju očekuju intenziviranje cijelog posla čim novi   softverski sistem bude korišten u punom kapacitetu, što će se, ističu, desiti vrlo brzo.

„Rok za podnošenje zahtjeva za ovogodišnje podsticaje je septembar. Kad je riječ o potpunoj isplati svih očekivanih zahtjeva, neophodno je oko 12 miliona maraka. Za sada je operativno deset. Prvim rebalansom budžeta Distrikta očekujemo dodatnih milion maraka, a u drugom, kompletiranje predviđenog iznosa“, zaključio je Ninković.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Počinje isplata preostalih 20 procenata podsticaja poljoprivrednicima za prošlu godinu

Admir Kadrić

FBiH: Počinje isplata invalidnina za RVI i nositelje ratnih priznanja

Radio Brčko

Brčko: Novac od podsticaja na računima poljoprivrednika od početka narednog mjeseca

Admir Kadrić