RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Novac od podsticaja na računima poljoprivrednika od početka narednog mjeseca

U skladu sa zaključcima sastanka koji je minulog petka održan sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika Distrikta, resorno odjeljenje brčanske Vlade intenziviralo je aktivnosti na započinjanju isplate podsticaja za tekuću godinu.

„S obzirom da smo prijem zahtjeva započeli još u januaru, do ovog momenta imamo obrađenih više od 900 zahtjeva proizvođača za finasijsku podršku u poljoprivredi za ovu godinu. Stručne komisije su i dalje na terenu, a vjerujem da će već od prvog aprila početi isplata do sada obrađenih zahtjeva, što smo na sastanku i obećali“, rekao je šef Odjeljenja za poljoprivredu brčanske Vlade, Milenko Ninković.

Kad za dvije sedmice počne isplata podsticaja poljoprivrednicima, biće to najbrže doznačavanje novca proizvođačima od formiranja Brčko distrikta BiH.

„Ovo će biti najranije započeta isplata od kako se podsticaj dodjeljuje poljoprivrednicima u Distriktu, a po tome smo i ispred svih u BiH jer primjerice u Republici Srpskoj tek sad započinju isplatu sredstava proizvođačima, ali za proteklu 2021. godinu“, naglasio je Ninković.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Становници Данске тренутно богатији више него икада

Radio Brčko

Hrvatska: Dvije žene na prevaru od muškarca (87) ukrale oko 12.500 KM

Radio Brčko

Brčko: Novca za regresiranje poskupljenja gnojiva brčanskim poljoprivrednicima trenutno nema

Admir Kadrić