RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Kadrić i Savić razgovarali o budućoj saradnji Distrikta i Općine Lopare

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je u Gradskoj vijećnici upriličio prijem za načelnika Općine Lopare Radu Savića i direktora Doma zdravlja Lopare Želimira Neškovića nakon čega je održan sastanak na temu pružanja podrške i buduće saradnje Distrikta i Općine Lopare.

Prijemu su također prisustvovali glavni koordinator Vlade Željko Antić, šef Odjeljenja za komunalne poslove Majazudin Vehabović i šef Odjeljenja za javne poslove Ratko Stjepanović.

Gradonačelnik Kadrić kazao je da je izuzetno bitno stvarati i njegovati dobre odnose s drugim lokalnim zajednicama, a naročito s onim koje su blizu Distrikta.

Prisutni su razgovarali o sličnostima i razlikama u obrazovnim i zdravstvenim sistemima te je načelnik Savić prisutne upoznao s planiranim projektima u općini Lopare koji se tiču putne infrastrukture između Distrikta i Lopara.

Kadrić je kazao da će Brčko distrikt BiH pružiti podršku u provođenju projekata, s obzirom da se radi o putnoj komunikaciji do Tuzle, koju koristi i veliki broj stanovnika Distrikta.

Načelnik Savić i direktor Nešković zahvalili su se gradonačelniku Kadriću i njegovim saradnicima na prijemu kazavši da se ovim sastankom potvrđuje i jača dobra saradnju s Distriktom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Novogodišnja emisija “Radio Brčkog” – Razgovor sa gradonačelnikom Esedom Kadrićem

Radio Brčko

Брчко: Честитка градоначелника и замјеника градоначелника поводом Васкрса

Radio Brčko

Изјава за јавност Еседа Кадрића, градоначелника Брчко дистрикта БиХ

Radio Brčko