RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Novo izdanje Lavica okrunjeno pobjedom

ŽKK LAVOVI BRČKO – ŽKK BROD NA SAVI SL. BROD 80:73

Ekipa ŽKK Lavovi Brčko poslije uspješno odrađenih više ciklusa pripremnog dijela imala je prvu test, ujedno i međunarodnu utakmicu, koju su očekivano dobro odradile. Za protivnika su imale jednako dobru ekipu ŽKK Brod na Savi premijerligaša iz Hrvatske. Za zapaženi broj publike bilo je zadovoljstvo gledati utakmicu protkanu uigranim akcijama i postignutih 153 koša.

Pobijedile su Lavice 80 : 73 po četvrtinama: 24 : 24, 22 : 17, 15 : 17 i 19 : 15.

Nove košarkašice su se dobro uklopile u ekipu i pokazale svoju kvalitetu. Suci Marjanović iz Zvornika i Begović iz Bijeljine odlični. Najviše koševa su postigle za Lavove: Lazarević 22, N. Savić 18, Babić 12 i Halilović 9. Za ekipu trenera Aleksandra Bližnjaković i Sanjina Vidović, ovu utakmicu su odigrale: Valentina Došić, Tamara Šarenac, Milica Đokić, Mirela Halilović, Sara Đokić, Ivana Đorđević, Nataša Savić, Ines Babić, Ana Đokić, Jelena Lazarević, Sara Savić i Ksenija Vukić.

Dogovorena druga test utakmica ŽKK Lavovi Brčko – RMK Banovići se igra u utorak i zatvorenog je tipa, dakle bez publike.

Tekst i fotografija: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Почела школа кошарке „Спортрек“

Admir Kadrić

KK „Lavovi“ Brčko: Pobjeda predpionira i poraz pionira protiv Bratunca

Radio Brčko

Brčanski Lavovi – 3 poraza i 1 pobjeda protiv Vlasenice

Admir Kadrić