RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Служен парастос у Доњем Брезику

У организацији Удружења ветерана борачке организације Републике Српске Брчко данас је у Доњем Брезику служен парастос за 110 припадника Другог пјешадијског батаљона Прве посавске бригаде из тог мјеста који су погинули у протеклом рату.

Предсједник мјесне заједнице Доњи Брезик Дражен Ружичић је рекао да се сваке године, на данашњи дан парастосом, паљењем свијећа и полагањем цвијећа на споменик погинулим српским борцима у овој мјесној заједници, његује сјећање на њихову жртву коју су дали за слободу Републике Српске.

Он је додао да је поред 110 погинулих бораца из овје мјесне заједнице, рањено и повријеђено више од 250 војника и цивила у протеклом рату док се један води као нестао.

Ратни војни инвалид треће категорије Жељко Радовановић и брат погинулог борца, нагласио је да када је ријеч о статусу који ова популација има у Брчко дистрикту, да су неке ствари ријешене, као што је стамбено збрињавање, здравствено осигурање, и неки лијекови, док неке, како је рекао, уопште нису.

„Од краја протеклoг рата види се колика је брига, односно небрига структура власти према борачкој популацији. Ми тражимио да се сваке године побољшају статуси, посебно дјеце погинулих бораца и ратних војних инвалида,“ рекао је Радовановић наглашавајући да је ова мјесна заједница и батаљон којем су мјештани Доњег Брезика припадали дали много у минулом рату.

Вијенце и цвијеће на споменик погинулим српским борцима у Доњем Брезику положили су чланови породица погинулих, представници удружења која окупљају борачку популацију, као и чланови руководстава српских политичких партија у Брчком.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Служен парастос у МЗ Крбети

Дражен Ристић

У Крепшићу и Вучиловцу служен парастос погинулим борцима и цивилима у протеклом одбрамбено – отаџбинском рату

Дејана Крстић

Брчко: Служен парастос за погинуле борце из Плазуља

Vladimir Matijević