RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHSport

BiH: Još četiri fudbalske utakmice biće emitovane sa 15 minuta zakašnjenja

BHRT, vlasnik prava za prenos utakmica na teritoriji BiH ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u fudbalu, saopštio je danas da je razlog odgođenog prenosa četiri utakmice osmine finala i dvije utakmice četvrtfinala to što po ugovoru ima pravo na prenos 46 utakmica u svom programu, dok prava za emitovanje 18 utakmica pripadaju BH telekomu.
U saopštenju se navodi da je BHRT zbog loše finansijske situacije, sublicencirao prava za emitovanje 18 utakmica BH telekomu, kao što su to učinile i druge televizijske kuće u svijetu.

Iz BHRT-a su naveli da je BH telekom dobio prava ekskluzivnog emitovanja utakmica na svojim platformama, zbog čega će gledaoci BHRT-a četiri utakmice osmine finala i dvije utakmice četvrtfinala gledati sa 15 minuta zakašnjenja, da bi se ispoštovao ekskluzivitet koji za ove utakmice ima BH telekom.

“Uz razumijevanje i podršku BH telekoma da se utakmice mogu emitovati na ovaj način, udovoljeno je i gledaocima BHRT-a jer utakmice gledaju sa zakašnjenjem od samo 15 minuta, a ne u snimku u noćnim časovima istog dana kako je to uobičajena praksa u ovakvim situacijama”, navodi se u saopštenju.

Iz BHRT-a su dodali i da će utakmice polufinala Svjetskog prvenstva u fudbalum koje je održava u Kataru, utakmice za treće mjesto kao i finale biti direktno emitovane na BHRT-u.

srna

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

ŽFK „Lokomotiva“ iz Brčkog – ŽFK „Modriča Alfa” iz Modriče 9:1

Radio Brčko

Фудбалерке брчанске „Локомотиве“ тренирају пуном паром

Admir Kadrić

Добар старт “Илићке 01” из Брчког на турниру у Броду

Admir Kadrić