RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Fudbalski derbi brčanskih drugoligaša: FK Dizdaruša –  FK Gornji Rahić 0 : 2

U 26. kolu Druge lige Federacije BiH – skupine sjever posebno zanimanje je vladalo za utakmicu jedina dva kluba iz Brčko distrikta BiH i njihovom međusobnom ogledu FK Dizdaruša iz Brčkog je bio domaćin i FK Gornji Rahić gost. Prvo poluvrijeme je završilo 0 : 0. Počelo je za goste neočekivanim iznenađenjem u devetoj minuti, isključen je igrač Rahića Mirzet Buljubašić zbog prigovora glavnom sucu. Rahić je odigrao utakmicu do kraja sa deset igrača. U drugom poluvremenu u zadnjih 20 minuta rješavala se utakmica. Eldin Mehmedović je u 69. pogodio mrežu Vehida Mrkaljevića za 0 : 1.

Samo pet minuta poslije u listu strijelaca se upisuje i Marko Lukić 0 : 2. U međuvremenu je kod Dizdaruše u igru ušao Semir Hodžić, koji je uz kapetana Amira Livadića i Vahida Mrkaljević pokušao savladati golmana Radića Veselina Dakića koji je suvereno vladao na golu i poskidao sve udarce koji su mirisale za gol. U kolegijalnom tonu su o utakmici kazali trener domaćih Mladen Novaković. On je čestitao kolegi Amiru Durgutović na zasluženoj pobjedi, a treneru gostiju na fer i korektnoj igri.

Poslije utakmice igrači oba kluba su se prijateljski pozdravili. Primjer kakav bi uvijek voljeli vidjeti. FK Rahić je drugi na tablici sa 51 bodom, a Dizdaruša je jedanaesta sa 35 bodova. Sastav Dizdaruše: Ve. Mrkaljević, A. Livadić. E. Lejlić, Smajlović, Va. Mrkaljević, Omić ( od 65. Bjelkić), Čavalić, Mujagić ( od 75. Čeliković), Augustinović, Smajić ( od 77. Hodžić). Trener: Mladen Novaković. Sastav Gornjeg Rahića: Dakić, Buljubašić ( isklj. u 9.), Kevrić, Mehmedović ( od 90. Delić), Lukić, Teodorović ( od 74. Čavalić),Nukić ( od 88. Murselović), Ibrišimović, Kadić, Čaušević, Omerhodžić. Trener: Amir Durgutović.

U 27. kolu Rahić kod kuće dočekuje NK Orahovicu 74 koja je 12-ta sa 17 bodova, a to je klub koji je pobijedio FK Rahić jesenas 3 : 0. FK Dizdaruša će gostovati ove srijede kod posljednjeg Mramora.

Tekst i foto: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Sarajevo:Više od 100 mališana poželjelo iz Sarajeva dobrodošlicu UEFA U-17 prvenstvu Evrope

Vladimir Matijević

Premijer ženska liga FS BiH: Poraz brčanske “Lokomotive” – Pobjednik polusezone „SFK 2000“ Sarajevo

Radio Brčko

Večeras ćemo saznati dva učesnika polufinala LP

Radio Brčko