RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHKultura

BiH: Predsjedateljica Vijeća ministara BiH otvorila 29. Dane hrvatskog filma ‘Ivo Gregurević’

Izvor: Fena

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto otvorila je 29. Dane hrvatskog filma „Ivo Gregurević“ u Orašju.

Tom prigodom predsjedateljica Krišto kazala je da ova manifestacija svake godine postaje sve značajniji simbol kulturne povezanosti i promicije hrvatskog identiteta ne samo u Bosni i Hercegovini nego i šire.

U svom obraćanju predsjedateljica Krišto prisjetila se i utemeljitelja ovog festivala, glumca Ive Gregurevića.

– Ne može se biti ovdje u Orašju, a posebno se ne prisjetiti velikog Ive Gregurevića, čija je vizija, energija i predanost postavila temelje ove predivne manifestacije. U Orašju je Ivin duh i dalje prisutan, ne samo kroz brojna djela koja su ostala iza njega, već i kroz njegovu ostavštinu u filmskom festivalu koji je svojim trudom donio u rodno mjesto – istaknula je Krišto.

Na kraju obraćanja čestitala je organizatorima, koji kroz ovu sadržajnu manifestaciju sve u BiH podsjećaju i ukazuju na važnost umjetnosti, filma i kulture.

 

Izvor: Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Приказан филм “Чекајући Хандкеа”

Vladimir Matijević

Večeras u 20 časova premijerno prikazivanje filma “Dara iz Jasenovca” na RTRS-u

Radio Brčko

BiH: U Orašju se večeras otvaraju 29. Dani hrvatskog filma ‘Ivo Gregurević’

Vladimir Matijević