RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Aktivisti Udruženja “Beba više” snimili film: Priča o muškom sterilitetu

Ovogodišnju nedelju (ne)plodnosti aktivisti organizacije „Beba više“ iz Brčkog obilježavaju promocijom kratkog filma o muškom sterilitetu. „Ideju smo dobili na ovogodišnjem ESHRE kongresu koji je održan u Beču, kada smo i postali ravnopravni članovi evropske krovne organizacije „Fertility Europe“.

Jednostavno, o problemu neplodnosti govore samo žene, iako ovaj problem podjednako pogađa muškarce i žene. Cilj je bio da i muškarci ispričaju kako se oni nose sa ovim sve češćim problemom kao i da se skrene pažnja javnosti na problem neplodnosti sa kojim se susreće svaki šesti par u našoj zemlji, ali i u cijeloj Evropi“, istakao je Željko Lazarević, predsjednik udruženja „Beba više“.

Na rad svojih kolega, ponosna je i Milijana Simić, koodinator „Beba više“ i njihov predstavnik u organizaciji “Fertility Europe“.

„Projekat su podržali naši evropski partneri iz organizacije „Fertility Europe“. Lično smatram da ćemo ovim videom potaknuti mnoge muškarce koji se suočavaju sa neplodnošću, a ne mogu govoriti o tome ili ne žele da se liječe. Tokom realizacije ovog projekta pozvali smo najmanje 20 muškaraca za koje znamo da imaju problem, ali je odgovor od svih bio skoro isti –  ne bih ja o tome javno. Najhrabriji su ipak stali pred kameru i ja im čestitam na tome, te ističem posebnu zahvalnost dugogodišnjem televizijskom snimatelju Srđanu Rakiti, koji je kao i bezbroj puta do sada, bio uz nas.“, zaključila je Simić.

Ovogodišnja Nedelja (ne)plodnosti obilježava se od 04. – 10. 11. pod sloganom: Pričaj o plodnosti #talkfertility

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom počela sa radom Škola za trudnice

Mirsad Arnautović

Sarajevo: Sad možete onlajn gledati filmove iz arhiva Filmskog centra Sarajevo, i to besplatno

Vladimir Matijević

Film o ubistvu Arnele Đogić premijerno na festivalu u Trstu

Radio Brčko