RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

BiH: Film ‘Sarajevo Safari’ u fokusu drugog dana AJB DOC-a

U fokusu drugog dana 5. AJB DOC-a, koji donosi osam sjajnih dokumentaraca, je film ‘Sarajevo Safari’ koji je zbog intrigantne teme izazvao ogroman interes javnosti i medija sedmicama prije prikazivanja.

Filmom slovenskog autora Mirana Zupaniča, koji donosi brutalnu priču o slabo poznatom fenomenu “lova na ljude”, odnosno o bogatim strancima koji su plaćali visoke naknade za priliku da pucaju na stanovnike opkoljenog Sarajeva, bit će otvorena selekcija AJB Prikazuje 5. AJB DOC Film Festivala.

Film “Sarajevo Safari” bit će prikazan u Multimedijalnom centru Kovači (u slučaju kiše projekcija se premješta u Bosanski kulturni centar) u 20.30, nakon čega će biti upriličena diskusija autora sa publikom.

Podsjećamo, zbog ogromnog interesa javnosti organizirana je dodatna projekcija filma “Sarajevo Safari”, koja će biti upriličena u nedjelju 11. septembra u 18:00 u Cineplexxu (sala 7).

Filmovi iz SMART Doc selekcije

Na reprtoaru je, između ostalog, SMART Doc selekcija u sklopu koje će biti prikazana tri najbolja projekta učesnica prošlogodišnjeg treninga “Produkcija dokumentarnih filmova pametnim telefonom”, koji je održan u saradnji s Al Jazeera Media Instituteom iz Dohe.

Riječ je o filmovima “I mi smo krivi” Elme Iković koji istražuje interakciju čovjeka i prirode te otkriva istinu iza naše pažljivo prikrivene stvarnosti, “Život sa svrhom” Ammine Bašović koji donosi priču o Mahiri i Esedu Ahmiš i “Bezbojni” kojim autorica Aida Gavrić donosi priču o nesvrstanim članovima bosanskohercegovačkog društva, onima koji ne pripadaju nijednom od njegova tri konstitutivna naroda.

Peti AJB DOC Film Festival traje do 13. septembra, a kompetan program i sve detalje o filmovima koji će biti prikazani potražite na zvaničnoj web-stranici Festivala.

fena/foto

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Sarajevo: Ciklus španske kinematografije

Vladimir Matijević

Брчко: Градоначелник примио учеснике манифестације “Дјечија машта може свашта”

Vladimir Matijević

U Tuzli u subotu počinje sedmo izdanje Džumbus Festivala

Radio Brčko