RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Pooštrene mjere kontrole saobraćaja u Brčko Distriktu

Nakon pooštrene primjene odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH koje se odnose na vozače, samo u protekla dva dana, policija je izvršila 111 kontrola vozila i izrekla 48 prekršajnih naloga. Tako je sedam vozača isključeno iz saobraćaja, u četiri slučaja iz saobraćaja su isključena vozila čija je registracija istekla, a kada je u pitanju parkiranje vozilo – paukom je izmješteno dva vozila.

Halid Emkić

Dr. Halid Emkić, portparol Policije Brčko Distrikta je naveo da policiji, niti zajednici, nije u interesu da se vozači sankcionišu nego da se saobraćajna kultura i bezbjednost u saobraćaju podignu na viši nivo kako bi se izbjegle saobraćajne nezgode sa teškim posljedicama.

Građani, uglavnom, pozdravljaju oštrije kontrole vozača, ima mišljenja da je to nova vrsta pritiska na vozače, ali su svi saglasni u mišljenju da se treba uvesti više reda u saobraćaju Brčko Distrikta.

Emkić je kazao da će se akcija strožije kontrole saobraćaja od strane Policije Brčko Distrikta nastaviti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.