RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Администрација спорија од градитеља моста у Крепшићу

Мост у Крепшићу, чија изградња је коштала скоро 700.000 конвертибилних марака, у грађевинском погледу завршен је још 24. децембра онако како је то Уговором и прецизирано, али због изостанка техничког пријема још није отворен за саобраћај.

Ово нам је изјавио Мирослав Мишкић, директор Јавног предузећа „ПУТЕВИ“ Брчко које је било инвеститор овог инфраструктурног објекта порушеног у поплавама у љето 2014. године.

„Ми смо поднијели захтјев надлежном Одјељењу у брчанској Влади за технички пријем. Међутим, због неодлучности и тражења неких, да се до краја испоштују, процедура, мост није отворен. Пракса је да се испита носивост моста, сачини записник и мост се пусти у саобраћај, па се накнадно издају дозволе. Ми смо свој дио посла завршили, а на Влади је да га отвори кад се одлучи на то“, рекао нам је директор Мишкић.

Он је подсјетио да сви послови у вези с уређењем канала и уклањањем привремене обилазнице око моста нису завршени из објективних разлога који се односе на висину воде у каналу.

„Чим се вода повуче биће урађена и обалоутврда што неће утицати на одвијање саобраћаја. Када се мост пусти почећемо уклањање и постојеће обилазнице“, нагласио је директор Мишкић.

Поступајући по захтјеву Удружења грађана „Анђели Крепшић“ ово предузеће је донирало постојећу заштитну ограду за ограђивање дјечијег игралишта у том насељу.

У Одјељењу за јавну безбједност, надлежном за издавање употребних дозвола, кажу да немају информацију да је мост завршен нити су до јуче формално-правно добили захтјев од инвеститора за технички пријем поменуте грађевине.

„Нисам упознат да ли је и данас од овлашћеног подносиоца, односно Одјељења за јавне послове, као инвеститора, стигао захтјев за технички пријем. Чим добијемо захтјев, ми ћемо приступити техничком пријему објекта и његовог стављања у функцију“, рекао нам је Един Заимовић, шеф Одјељења за јавну безбједност.

Судећи по развоју догађаја и одсуству пуштања моста у саобраћај, у Влади дистрикта не постоји комуникација између појединих Одјељења која је, по свој прилици, основни разлог неотварања моста у задатом року.

Незванично, међутим сазнајемо, да се данас Одјељење за јавне послове и формално придружило захтјеву ЈП „Путеви“ за добијање употребне дозволе која ће након новогодишњих празника бити издата и мост бити пуштен у саобраћај.

Иако са закашњењем, овим ће приче које су се могле чути у граду о намјерној опструкцији отварања моста, престати.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.