RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Vlada dala saglasnost za nova zapošljavanja

Vlada Brčko distrikta danas je na vanrednoj sjednici usvojila nekoliko odluka kojima se daje saglasnost za angažovanje više od 150 izvršilaca u Uredu gradonačelnika, Odjeljenjima vlade i institucijama Brčko distrikta.

Najveći broj njih, gotovo stotinu bit će angažovanо u Odjeljenju za obrazovanje do  popunjavanja pozicija po osnovu javnog konkursa, a najduže do kraja drugog polugodišta ove školske godine.

Također, na današnjoj sjednici usvojen je i Izvještaj o radu za ovu i Program rada vlade u narednoj godini. Vlada Brčko distrikta je ukupno u ovoj godini usvojila 12 nacrta zakona, osam pravilnika, 294 odluke, 12 izvještaja, pet informacija i 79 zaključaka.

Analizirajući Izvještaj o radu vlade u 2017. godini, glavni koordinator Damir  Bulčević, je naglasio da ne mogu biti zadovoljni realizacijom prije svega kapitalnih projekata u ovoj godini, te da je to segment kojemu se mora posvetiti posebna pažnja u Planu rada Vlade za narednu godinu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.