RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

BBI banka pružila finansijsku pomoć dječijem muzičkom udruženju “Superar u BiH”

Bosna Bank International (BBI) kroz različite projekte podržava obrazovanje djece i omladine u Bosni i Hercegovini. Između ostalog, BBI banka stipendira više od 500 učenika i studenata godišnje. Kako bi omogućili djeci i mladima iz naše države da dobiju šansu da ojačaju svoje samopouzdanje i razviju kreativnost kroz poseban muzički program „Superar“, BBI banka je novčanom donacijom podržala rad ovog dječijeg udruženja.

„Koristimo ovu priliku da se zahvalimo BBI banci i predsjedniku Uprave Ameru Bukviću na iskazanom povjerenju i ukazanoj prilici da naš rad predstavimo na otvaranju Sarajevo Business Foruma 2019. u prekrasnom ambijentu Vijećnice u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Takođe se želimo zahvaliti za finansijsku podršku koju je BBI banka dodijelila udruženju „Superar u BiH“, te iskazala svoju podršku prepoznajući vrijednost i značaj onoga što radimo za društvenu zajednicu“, izjavila je Klaudija Bilić-Selmanović, direktorica „Superar u BiH“.

„Superar u BiH“ nudi horsko pjevanje, potpuno besplatno i direktno je uključeno u obrazovni sistem, bez selekcije i segregacije. Prioritet programa su djeca i mladi koji ne mogu imati pristup kvalitetnom muzičkom obrazovanju, djeca koja su na određene načine odbačena od sredine – djeca s poteškoćama u razvoju, kao i djeca različite socijalne, društvene, etničke te vjerske pripadnosti. Program se bazira na pružanju jednakih mogućnosti za svako dijete, poticanju socijalne uključenosti ranjivih društvenih grupa, poboljšanju kvaliteta obrazovanja širom zemlje, te razvoju vještina kod djece i mladih u Bosni i Hercegovini koje vode ka pomirenju i osiguravaju mir.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Objavljen Javni poziv privrednicima za subvencioniranu liniju finansiranja Grada Zenica i BBI banke

Radio Brčko

Velika delegacija iz Malezije i ove godine na Sarajevo Halal Sajmu

Radio Brčko

Velika nagradna igra: BBI banka & Mastercard nagrađuju 2020.

Radio Brčko