RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

“Beba više” u ponedjeljak organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi

Udruženje građana „BEBA VIŠE“ u saradnji sa odjeljenjem za Transfuziju Brčko distrikta BiH organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom „KRV SPAJA SVE NAS“ koja će se realizovati, u ponedjeljak, 22. januara u prostorijama Službe za transfuziju.

Pozivaju se svi zainteresovani građani da se prikljuključe akciji donirajući krv onima kojima je ova dragocjena tečnost neophodna i doprinesu spašavanju života.

Prijave će se vršiti u prostorijama udruženja „BEBA VIŠE“, radnim danom od 9 do 13 časova ili na našoj FB stranici “Beba više”.

Krv nije moguće proizvesti, jedini izvor tog lijeka jeste čovjek odnosno davalac krvi. Ako još uvjek niste postali dobrovoljan davalac krvi, pročitajte tri razloga zašto je to dobro za vaše zdravlje!

-Smanjen rizik od srčanog udara
Naučno je dokazano da redovni donori krvi znatno ređe dobijaju infarkt miokarda.

-Određivanje zdravlja krvi
Kod svakog davanja krvi određuje se krvna grupa i rezuz faktor, ali i ostale analize.

– Osećaj samopoštovanja koji produžava život
Većina dobrovoljnih davaoca krvi jednostavno želi da pomogne drugima, a to im daje osećaj samopoštovanja, koji pozitivno utiče i na njihovo zdravlje.

Sve zdrave osobe mogu da budu davaoci krvi uz tri jednostavna uslova:
– da ne konzumiraju alkohol 24 časa pre dolaska
– da dođu naspavani i odmorni
– da obavezno doručkuju

Potrebe za krvlju su neophodne, to je lijek koji koji se ne može zamijeniti ali može nekom spasiti život!

Pridruži se akciji, jer krv spaja sve NAS !!!

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.