RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

“Bimal” ne ulazi u upravu FK “Jedinstvo”

Imajući u vidu da su u medijima prisutne informacije o tome da kompanija BIMAL ulazi u upravu fudbalskog kluba “Jedinstvo Brčko”, kao i navoda da je generalni direktor fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL d.d. g. Ilija Studen novi predsjednik FK “Jedinstvo”, naša obaveza je da javnost upoznamo sa tačnim informacijama.

Strateško opredjeljenje kompanije BIMAL za podršku lokalnom sportu i unapređenje istog odnosi se isključivo na generalno pokroviteljstvo Ženskog odbojkaškog kluba BIMAL-JEDINSTVO, te informacije o našem ulasku u upravu fudbalskog kluba “Jedinstvo Brčko” nisu istinite ni u kom pogledu. Takođe, nisu vođeni nikakvi razgovori u ovom kontekstu, niti je ikada ovako nešto razmatrano, te je očigledno da se radi o netačnoj vijesti koju su plasirali neki mediji iz nama nepoznatih razloga.

Kompanija BIMAL je s ciljem ulaganja u kvalitet brčanskog sporta i sportskih događaja još 2013. preuzela generalno sponzorstvo Ženskog odbojkaškog kluba BIMAL-JEDINSTVO. Tokom posljednjih pet godina, zajedničkim trudom, radom i ulaganjem postigli smo da brčanske princeze ostanu nosioci sve tri seniorske titule, KUP-a Bosne i Hercegovine, KUP-a Republike Srpske i prvenstva Bosne i Hercegovine, a da uz podršku kompanije BIMAL postanu i prvi bh. odbojkaški klub koji nastupa u Evropskoj ligi prvaka CEV. Takođe, Olimpijski komitet BiH proglasio je ŽOK BIMAL-JEDINSTVO za najbolji sportski kolektiv u 2015. godini.

Kompanija BIMAL poštuje i uvažava rad lokalnog fudbalskog kluba “Jedinstvo” i neizostavno navija da Brčko postane pokazatelj za vrhunske sportiste iz svih kategorija sporta, a nastavno na naše zalaganje, naša moralna podrška za sve sportske kolektive u lokalnoj zajedinci uvijek je prisutna.

Fudbalskom klubu “Jedinstvo Brčko” želimo mnogo uspjeha u radu, te da u naš grad donese brojne titule i pehare, kao i da se zajedno ponosimo dostignućima naših sugrađana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.