RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

“Biznis Forum” – nova šansa za ekonomski prosperitet Distrikta

Susretom gradonačelnika sa poslovnim ljudima iz evropskih i zemalja regiona, te biznismenima iz BiH, planiranim večeras, praktično će započeti prvi «Biznis forum- Brčko 2017».

«Ova trodnevna manifestacija okupiće više od 250 eksperata i uglednih ljudi iz svijeta, politike, ekonomije i privrede, a osnovni cilj je kroz dijalog sa potencijalnim investitorima, stvoriti preduslove za korištenje geografsko- političih i ekonomsko- privrednih potencijala Distrikta, što do sada nismo ni izbliza učinili», kazao je, u ime pokrovitelja Vlade Distrikta, glavni koordinator i direktor “Foruma”, Damir Bulčević.

Veoma je važno da svi faktori u Distriktu ujedine snage kako bi ovo područje što kvalitetnije predstavlio svoje potencijale, a što uključuje nauku, privredu i čelnike izvršne i zakonodavne vlasti, stav je ovdašnjih ekonomskih eksperata.

«Evidentno je da se trebaju dodatno ubrzati sve procedure koje olakšavaju investiranje posebice inozemnog kapitala u Distrikt i tu, pod hitno, trebamo prilagoditi zakonodavno- pravnu regulativu», naglasio je, u ime suorganizatora Ekonomskog fakulteta Brčko, dekan, profesor dr Srđan Lalić.

Inače, centralni dan «Biznis foruma» je sutra kada će biti organizovane debate na temu lokalni i regionalni razvoj, jačanje privrede i poljoprivrede, turistički potencijali te pozicija mladih i zapošljavanje u Distriktu.

Svečanost otvaranja, uz prigodna obraćanja i umjetnički program, predviđena je za sutra u Gradskom domu kulture od 11 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.