RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Borenović: Razlog stagnacije Brčkog je koalicija koja nigdje drugo ne postoji

Boraveći u kraćoj posjeti Brčkom, predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Republike Srpske, Branislav Borenović, sastao se i sa čelnicima PDP-a sa ovog područja. Tom prilikom je analizirana i aktuelna politička situacija u Distriktu sa akcentom na poziciju ove stranke.

Brčko ima sjajne ekonomsko geografske potencijale, uz veoma visok budžet. Sve ovo nije dovoljno da Distrikt ide naprijed, već zadnjih godina je u očiglednoj stagnaciji – zaključak je upriličenog sastanka.

«Razlog za ovakvu situaciju, po nama, leži u neprincipijelnoj koaliciji političkih partija koje čine vlast. Ovakva koalicija ne funkcioniše nigdje i mi je ne razumijemo, no u ovom trenutku na njene propuste možemo djelovati konstruktivno, kao opozicija. To naši predstavnici u Brčkom i čine iznoseći odlične prijedloge u korist svih stanovnika Distrikta koji se, na žalost, ne prihvataju», rekao je predsjednik PDP-a, Branislav Borenović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!