RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Za održavanje javnih saobraćajnih i zelenih površina u gradu oko 940.000 KM

Za održavanje javnih saobraćajnih i zelenih površina naredne godine u gradu Brčkom planirano je oko 940.000 KM. Za održavanje javnih saobraćajnih površina koje podrazumijeva pranje, čišćenje i polivanje planirano je oko 490.000 maraka.

Ostatak novca biće usmjeren za održavanje javnih zelenih površina u gradu što podrazumijeva održavanje i zanavljanje parkova, vrtova, travnjaka, stabala i klupa.

Began Adžikić, šef Pododjela za puteve i prakove u Odjelu za javne poslove je kazao da su ova sredstva operativna u narednoj godini bez obzira na usvajanje budžeta.

Sredstva su dostatna, ali ako želimo ljepši i uređeniji grad, ona bi mogla biti i veća, mišljenja su nadležni za ovu oblast.

Takođe, skreće se pažnja i građanima da svojim odgovornim ponašanjem i sami doprinesu ljepšem i uređenijem izgledu grada.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.