RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

U brčanskoj “Luci” proteklih dana izvršena dva pretovara roba

Sredinom septembra, zbog olujnog nevremena, došlo je do kvara na obje dizalice-krana u JP “Luka Brčko” zbog čega je ovo preduzeće za pretovar roba, kratak period, bilo van svoje osnovne funkcije.

Dizalice su kao osnovno sredstvo “Luke Brčko”, osigurane i direktor “Luke”, Marinko Viljušić je kazao da se nada da će osiguraje priznati cjelokupnu štetu. Iznos štete na dizalicama je oko 22.000 KM.

Brzom intervencijom firme koja je popravila dizalice, agilnošću uposlenih i potrebnim vodostajem, u proteklim danima “Luka” je obavila pretovar roba vrijedan oko 15.000 KM.

Radi se o pretovaru uglja iz Češke za potrebe „Bimala“ Brčko i pretovaru uglja iz Kovina za „Sodu“ iz Lukavca.

Ipak, zbog niskog vodostaja Save, tokom većeg dijela godine, poslovni plan “Luke” za 2017. godinu biće realizovan sa oko 90 posto.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.