Arhiva

Članovima Vlade predstavljen projekat o zaštiti i spašavanju u slučaju katastrofa

Predstavnici Konzultantske kuće „INZA“ u prostorijama Gradske vijećnice jučer su održali prezentaciju projekta, odnosno izrade dokumenata – Procjena ugroženosti teritorija Brčko distrikta BiH i Studija izgradnje kapaciteta otpornosti na katastrofe, u skladu s projektom „Žurnog oporavka od poplava“.

Nakon svršetka prve i druge faze Projekta, koje su podrazumijevale identifikaciju i analizu rizika od katastrofa i elementarnih nepogoda, a koje će biti primjenjive i operativne i u skladu s trenutačnim stanjem na području Brčko distrikta BiH, prezentacija je održana za članove Vlade Brčko distrikta BiH, odnosno Stožer zaštite i spašavanja Brčko distrikta BiH u okviru treće faze Projekta.

Nazočni su ovom prigodom upoznati sa zakonskom regulativom u oblasti zaštite i spašavanja na razini BiH kao i na lokalnoj razini, ali i s konkretnim prijedlozima za Brčko distrikt BiH.

Implementator projekta je Konzultantska kuća „INZA“, nositelj projekta je Vlada Brčko distrikta BiH, a financijer je Svjetska banka.

Vrijednost projekta izrade spomenuta dva dokumenta je 258.000 KM, a realizira se u okviru projekta „Žurnog oporavka od poplava“, čija je ukupna vrijednost 5.000.000 KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button