RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Brčanski učenici od danas na zimskom raspustu

Na području Brčko distrikta BiH, oko 9.000 učenika osnovnih i srednjiih škola od danas je zvanično na zimskom raspustu.

Šef Odjela za obrazovanje brčanske Vlade, Senad Osmanović, istakao je da će zimski raspust školske 2017/2018. godine trajati tri sedmice, odnosno do 15. januara naredne godine, a da je za to vrijeme za nastavni kadar predviđeno pohađanje stručnih seminara koje svake godine provodi Pedagoška institucija.

Kada je riječ o kapitalnim projektima, Osmanović je naglasio da je potpisan i ugovor za početak izgradnje fiskulturne sale u školi u Rašljanima, a očekuje se i da krajem janura bude završen aneks Srednje medicinske i poljoprivredne škole, kao i početak izgradnje fiskulturne dvorane u područnoj školi Druge osnovne škole u Begovači.

Prema njegovim riječima, početkom drugog polugodišta u škole bi trebao ući i novi nastavni kadar.

“Konkursna procedura je završena i primljeni nastavnici su već dobili 95 posto rješenja, ima još tri do četiri pozicije koje će naravno biti riješene u narednih petnaestak dana. A Odjel za obrazovanje priprema i novi konkurs za nekih 40 upražnjenih pozicija, koji će se raspisati do Nove godine”, dodao je Osmanović.

Ovom prilikom, Osmanović je učenicam, profesorima, stručnim saradnicima i svim građanima čestitao Novu godinu, a učenicima je još poželio i da lijepo provedu zimski raspust.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.