RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Vlada usvojila drugi rebalans u ovoj godini

Na danas održanoj 32. vanrednoj sjednici, članovi Vlade Brčko distrikta su usvojili prijedlog drugog ovogodišnjeg rebalansa na budžet Brčko distrikta za 2017. godinu u iznosu od 5.351.302 KM.

Radi se uglavnom o sredstvima za ukupno 163 kapitalna projekta iz predhodnih godina koji se već realizuju u više odjeljenja Vlade i institucija Brčko distrikta.

“Usljed isticanja perioda važenja jednog broja kapitalnih projekata iz 2015. godine ukazala se potreba da Vlada Brčko distrikta zanovi te projekte kako bi im se produžila važnost u naredne dvije godine s obzirom da je većina njih već započeta”, kazao je, tim povodom, Osman Osmanović direktor Trezora Brčko distrikta.

Vlada je danas usvojila i odluku o izmjenama programa subvencija privrednim subjektima koji nisu mogli ostvariti pravo na subvencije u 2016. godini zbog prestanka važenja Zakona o podsticajima privrednog razvoja u Brčko distriktu.

Prema riječima Pere Gudeljevića, šefa Odeljenja za privredu, ukupno 478 privrednih subjekata na području Distrikta je ostvarilo pravo na subvenciju po ovom osnovu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.