RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Брчко дистрикт БиХ добитник регионалног признања “Дунавски цвет”

На шестом “Дунавском бизнис форуму” који завршава данас у Новом Саду градоначелнику Брчко дистрикта БиХ Синиши Милићу уручено је признање “Дунавски цвет”, за напоре и постигнућа дистрикта Брчко у изградњи мостова сарадње у региону Подунавља.

Ово престижно регионално признање додијељено је и Александру Вучићу, предсједнику Србије, Мирку Шаровићу, министру спољне трговине и економских односа БиХ, Виктору Орбану, предсједнику Владе Мађарске, Францу Унтершталеру, министру у Влади покрајине Баден-Виртемберг као и Ивани Шпрингер, експерту Европске уније за пројекте. 

Приликом додјеле признања, обраћајући се присутнима, градоначелник Синиша Милић поручио је да се Брчко дистрикт БиХ, као специфична локална заједница у којом живе три конститутивна народа, темељи на сарадњи и међусобном повезивању, што је управо један од циљева и Дунавског бизнис форума.

“Захваљујем се организаторима што су препознали нашу локалну заједницу као позитиван примјер у региону и надам се да ћемо и у будућности успјешно сарађивати и искористити шансе које нам се нуде”, закључио је градоначелник Милић.

Шести по реду “Дунавски бизнис форум” под мотом “Сви за једног, један за све”, у Мастер центру Новосадског сајма, окупио је привреднике, јавне раднике, дипломате и политичаре из 14 земаља. Форум је свечано отворио предсједник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић рекавши да само стабилан и добро организован регион може бити просперитетан.

Организатори су Медиа инвент, Институт европских региона из Салцбурга и Привредна комора Војводине. Покровитељ је Министарство државне управе и локалне самоуправе Републике Србије.

Форум је посвећен Дунавској стратегији у улози бизниса, у остваривању њених циљева, јачању просперитета и ефикаснијем коришћењу потенцијала. Циљ је да се на основу  Дунавске стратегије, коју је усвојила Европска унија, прикаже све оно што је урађено у претходном периоду, али и да се направе планови за будућност, с циљем што боље искоришћености могућности које пружа сарадња држава које припадају дунавском сливу.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.