Arhiva

Brčko do kraja godine neće dobiti Gradski sat

Iako je ljetos iz Sektora za održavanje pri Kancelariji za javno upravljanje, najavljeno da bi do kraja godine, u neposrednoj blizini mjesta gdje prije stajao, trebao biti postavljen novi Gradski sat u Brčkom, to se ipak neće desiti.

Gradski sat neće biti postavljen zato što se na konkurs za izvođenje radova raspisan krajem augusta, niko nije prijavio, iako su uslovi za izvođenje radova bili takvi da je mogla da se odabere i neka zanatska radnja.

Ovo je potvrdila šef ovog sektora Jelena Duvnjak, istaknuvši da je razlog zašto se niko nije prijavio vjerovatno to što se radi o specifičnom obliku i vrsti materijala od kojeg sat treba da se uradi.

Prema njenim riječima, predračunska vrijednost tih radova je 25.000 maraka, a tender će ponovo biti raspisan tek poslije nove godine.

Iz ankete je vidljivo, da su se građani radovali tome da će na Trgu mladih ponovo biti postavljen Gradski sat, ali isto tako ih nije iznenadila ni informacija da se to ipak neće desiti u ovoj godini zbog propalog tendera.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button