Arhiva

Budžet ušao u skupštinsku proceduru

Brčanski Parlament je, kroz prvo čitanje, pustio u skupštinsku proceduru budžet Distrikta za tekuću godinu. Tokom današnjeg zasjedanja prihvaćena je i Odluka o provođenju javnih rasprava koje će biti održane 6., 8., i 10. februara u gradskom Domu kulture od 17 sati.

Uvod, u inače, ne tako dugu raspravu o prijedlogu budžeta Distrikta za 2018. godinu bio je istup gradonačelnika Siniše Milića koji je naglasio da je budžet projektovan na 215.739.000. maraka, te da su prihodovna i rashodovna strana budžeta potpuno uravnotežene.

Poreski prihodi su 197 miliona, a neporeski 11,4 miliona. Rashodi su strukturirani tako da se 74,6 miliona maraka izdvaja za plate, pola miliona manji iznos za zakonom propisane grantove, socijalna davanja, kao i rad nevladinog sektora i neprofitnih organizacija.

«U startnoj osnovi, kakav je ovaj prijedlog, nikada veća sredstva nisu izdvojena za kapitalni budžet i to u iznosu od preko 18 miliona maraka, što je više od osam posto ukupnog budžeta», naglasio je između ostalog gradonačelnik, Siniša Milić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button