RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Danas isplata siječanjskih mirovina u FBiH

Isplata mirovina za mjesec siječanj u Federaciji BiH počela je danas.

Riječ je o prvoj isplati mirovina iz federalnog proračuna, s obzirom da je Zavod mirovinskog i invalidskog osiguranja početkom ove godine dobio status proračunskog korisnika, potvrđeno je Feni iz Federalnog zavoda mirovinskog i invalidskog osiguranja.

– Isplata mirovina s federalnog proračuna ne mijenja ništa što se tiče iznosa mirovina koji ostaju isti – izjavio je ranije Tomislav Kvesić iz Ureda za odnose s javnošću Zavoda.

Najniža mirovina u FBiH, kao i prethodnih mjeseci, iznosi 371,77 maraka, zajamčena 465,87 maraka, a najviša 2.174,48 maraka.

Podsjećamo, prihodi od uplata doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje, koji su prihodi Zavoda od 1. siječnja 2020. godine, sastavni su dio proračuna Federacije i uplate doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje i vršit će se na jedinstveni račun Trezora Federacije BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Danas u Federaciji BiH isplata mirovina

Radio Brčko

U FBiH sutra isplata uvećanih mirovina

Sandra Živković

U ponedjeljak isplata mirovina za lipanj za FBiH umirovljenike

Radio Brčko