Arhiva

“Dani kruha” se ove godine obilježavaju uz humanitarnu akciju

Javna ustaniva Deseta osnovna škola Bijela i ove će godine obilježiti “Dane kruha – dane zahvalnosti za plodove zemlje”. Središnja manifestacija održat će se u školi 27. listopada, a prethodi joj niz aktivnosti kroz koje će učenici u suradnji s roditeljima, nastavnicima i osobljem škole izrađivati različite proizvode namijenjene za izložbeni dio središnje manifestacije. Izložba nije prodajna, ali su posjetitelji pozvani da dragovoljnim prilozima nagrade učenički trud i radove.

Deseta osnovna škola Bijela, već tradicionalno svakoga listopada, obilježava “Dane kruha” s ciljem podizanja svijesti o zdravoj prehrani, povezanosti čovjeka s prirodom i očuvanja tradicije i lokalnih običaja, no ovogodišnje su aktivnosti posebne jer imaju i humanitarni karakter.

Naime, obilježavanja “Dana kruha” povezali smo s humanitarnom akcijom „Sretno djetinjstvo-ljepša budućnost“, a koju provode učenici i nastavnici škole u suradnji s Udrugom roditeljima lokalnom zajednicom. Također, vrijednost ovoga projekta prepoznao je Katolički školski centar Sveti Franju iz Tuzle te se pridružio kao partner projekta. Sakupljeni prilozi tijekom planiranih izložbi i radionica biti će usmjereni za pomoć učeniku Desete osnovne škole čija je obitelj u iznimno teškom socijalnom stanju.

Aktivnosti manifestacije su sljedeće:

  • JU X. OŠ Bijela, 23.10.2017. u 13,00 sati – kreativna radionica s djecom s posebnim potrebama
  • JU X. OŠ Bijela, 24.10.2017. u 13,00 sati – kreativna radionica -izrada kreativnih predmeta
  • JU X. OŠ Bijela, 25.10.2017. u 13,00 sati – kreativna radionica -izrada kruha i peciva
  • JU X. OŠ Bijela, 26.10.2017.godine u 09,30 sati – izložbeni štand u Brčkom na platou ispred općine
  • JU X. OŠ Bijela, 27.10.2017. u 11,30 sati – Središnja manifestacija obilježavanja Dana kruha (izložbeni štandovi i svečana priredba)
  • JU X OŠ Bijela, 27.10.2017. godine u 13:30 sati – podjela proizvoda starim i socijalno ugroženim osobama.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button