RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Dar “Preporodu” od porodice Bećirević

Esma Bećirević, zvaničnom darovnicom, poklonila je brčanskom «Peporodu» polovinu imetka njenog supruga Enesa, čime je, uz raniji identičan čin Marije, supruge dr Nedžada Bećirevića, kompletna imovina braće Bećirević uvakufljena Bošnjačkoj zajednici kulture «Preporod» Brčko. Imovina obuhvata kuću sa okućnicom i dvije prateće zgrade, u samom centru Brčkog, ukupno vrijedne više od 500.000 maraka.

«Ovom darovnicom zaokružili smo nesvakidašnju pozitivnu priču dva istaknuta člana «Preporoda» uz njihovu želju da formiramo Fondaciju za školavanje i usavršavanje učenika, studenata i mladih naučnika sa posebnim akcentom na one slabijeg imovinskog stanja», rekao je, u ime “Preporoda”, Ćazim Suljević.

Upravni odbor Fondacije, na čijem je čelu dr Nedžad Akšamić, već je formiran, te su uplaćene i prve donacije, a uručenje stipendija bi moglo startovati početkom naredne školske godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.