RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Detalji oko subvencioniranja fiskalnih kasa još nisu utvrđeni

Odjeljenje za privredu brčanske Vlade, spremno je pomoći privrednicima u procesu uvođenja fiskalnih kasa, ali tek nakon što Vlada Distrikta usvoji Izmjene i dopune Zakona o fiskalnim sistemima, te prihvati poseban Program subvencija u kojem će biti utvrđeni tačni iznosi pomoći.

«Vjerovatno će obaveza svakog od privrednih subjekata biti da nabavi fiskalnu kasu, a tek onda, podnese zahtjev za refundaciju dijela ili kompletnih troškova u vezi sa njenom nabavkom. Koji će iznos biti refundiran, u ovom trenutku, je nemoguće precizirati, i zavisiće od stanja budžetskih sredstva, ali i od odluke, odnosno političke saglasnosti parlamentarne većine», rekao je šef Odjeljenja za privredni razvoj brčanske Vlade, Pero Gudeljević.

Tačan rok za provođenje aktivnosti u ovom trenutku nije moguće precizirati, ali će Vlada učiniti maksimum kako bi cijeli posao bio dinamiziran.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.