RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Материјално угроженим породицама уручени скромни пакети

Поводом божићних празника, чланови Општинске организације Удружења породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила РС у Брчком, посјетили су данас неколико материјално угрожених породица из реда ове популације и уручили им скромне прехрамбене поклоне.

На помоћи се захвалио Данко Брацановић, син погинулог борца, истакавши да тај гест показује да још увијек има људи који нису заборавили оне који су дали своје животе за отаџбину.

Предсједница овог удружења у Брчком, Сњежана Новаковић, је истакла да су, у 2018. години, циљеви Удружења рјешавање проблема демобилисаних бораца и ратних војних инвалида, а посебно дјеце погинулих бораца у области заштите њихових права и интереса.

“Наш циљ је да побољшамо услове живота дјеце оних бораца који су животе дали за РС. Дјеца, чији су очеви створили и изградили РС, морају да имају статус који заслужују, а не да буду обесправљени и заборављени. Зато тражимо да се укључе општинске и републичке надлежне институције у приоритетно запошљавање дјеце чији су родитељи положили своје животе”, истакла је предсједница Новаковић.

Она је, овом приликом, у име Удружења, позвала све у извршној и законодавној власти Брчко дистрикта, директоре јавних и приватних предузећа, те привреднике да обрате пажњу приликом запошљавања, одрађивања приправничког стажа, као и свих других видова стручног усавршавања, и дају предност онима чији родитељи су уградили живот у темеље отаџбине.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.