RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Đapo obišao “Čistoću”

Kao što je i najavljeno prošle sedmice, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća “Komunalno Brčko” Mirsad Đapo danas je krenuo u obilazak organizacionih jedinica i objekata ovog preduzeća, da bi se na licu mjesta upoznao sa stanjem na terenu, ali i zaposlenicima i uslovima u kojima rade.

Tim povodom on je danas obišao Radnu jedinicu “Čistoća” gdje je, između ostalog, u izjavi za medije odbacio sve špekulacije o privatizaciji ove radne jedinice, te naglasio da ona ostaje u obimu i sastavu kao što je, do sad, funcionisala.

“Najvažnije je da Skupština Brčko distrikta usvoji Poslovni plan preduzeća kojeg smo pripremili kako bismo mogli nastaviti sa realizacijom aktivnosti koje će omogućiti normalno i stabilno poslovanje svih radnih jedinica”, kazao je Đapo.

Za vrlo kratko vrijeme bit će izvršena korekcija plata i njihovo usklađivanje kako bi se lični dohodci, prije svega, zaposlenih u “Čistoći” ponovo doveli na onaj nivo na kojem su bili prije smanjenja od 10 % za šta je odluku donio bivši menadžment preduzeća tokom prošle godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.