RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

“Državni lopov” ponovo u Brčkom

Glumci Udruženja dramskih umjetnika «Talija» -Tuzla: Nenad Tomić, Milenko Iliktarević i Rešad Barčić, sinoć su nagrađeni aplauzima od oko 200 prisutnih u Gradskom domu kulture za sjajnu izvedbu komedije «Državni lopov», rađenu po tekstu Fadila Hadžića, a u režiji Tomislava Krištića. Komedija je predstavljena u okviru manifestacije «Frančeškovi dani – Brčko 2017».

«Kompletna radnja odvija se u zatvoru. Samu predstavu izveli smo za dvadesetak godina, tačno 338 puta i publika je sjajno prima. Isto se desilo i u Brčkom koje ima odličnu «školovanu publiku», te njihov aplauz je izuzetno cijenjen», riječi su glavnog glumca Nenada Tomića.

Prema njegovim riječima, ova predstava će, osim u BiH, kako se planira, nastaviti izvođenje i među našim ljudima u inostranstvu.

Inače, «Frančeškovi dani» biće nastavljeni u subotu, u velikoj sali Napretkovog doma, kada je predviđeno veče izvorne muzike i folklora.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.