RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

“Mjesec knjige” u Brčkom počeo promocijom romana “Arzamas” Ivane Dimić iz Beograda

Obilježavanje „Mjeseca knjige“ u Brčkom počelo je sinoć promocijom romana „Arzamas“ autorice Ivane Dimić iz Beograda u Gradskoj biblioteci.

“Roman „Arzamas“ je zanimljiva i senzibilizirana priča o bolesnoj majci i kćerci koja je njeguje”, kazala je moderator večeri Jasna Maglov, direktorica Biblioteke i dodala da je Dimić značajna književnica koja je jedna od pet žena dobitnica najveće književne nagrade u Srbiji, NIN-ove nagrade za roman.

Književnica Ivana Dimić objavila je šest knjiga, a još se bavi se dramaturgijom i prevođenjem.

„Ja pišem o ljubavi i smrti u svim svojim knjigama i mislim da je to opsesivna tema svakog pisca. Bez obzira šta je tema spolja, ili priča koja se odvija u romanu, ili u jednoj pesmi Borhesovoj, ili u priči kod Dostojevskog, vi se uvek bavite kao svaki stvaralac tim egzstencijalnim, glavnim temama, zato što vi dobijete taj dar, taj poklon od Boga, što bi rekao Andrić- pa vraćate dugove posle, dobijete dar za pisanje koji vam pomogne da objasnite sebi ovaj život i svet oko sebe“, kazala je Dimić za “Radio Brčko”.

Organizatori obilježavanja “Mjeseca knjige” u Brčko Distriktu su Gradska biblioteka i ULJUB Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.