Arhiva

Dva miliona maraka u 2013. za vozni park

Pravni tim vlade distrtikta dobio je zadatak da, po hitnom postupku, utvrdi ko je nadležan za izdavanje «Lokacijskih dozvola» za rad fakulteta u Brčkom, pošto je na današnjoj sjednici vlade ostalo nejasno je li ovo pitanje u nadležnosti Odjeljenja za urbanizam ili Inspekcijskih službi, a nakon pitanja koje je postavio šef Odjeljenja za obrazovanje Momčilo Poljić.

Od šefice Inspektorata u distriktu, Senade Garić, vlada nije dobila ni precizan odgovor postoji li zakonska prepreka za otvaranje Inspekcije za veterinarstvo na brčanskim graničnim prelazima.

Posebnu pažnju unutar Izvještaja o radu Ispektorata u prošloj godini, koji je inače prihvaćen, izazvala je i informacija da je praćena podjela obroka u narodnoj kuhinji, u kojoj se hrani 180 lica, a kako je kazano, u nekoliko dana promatranja, obroke je preuzelo svega desetak osoba.

Približno 2.000.000. maraka koštalo je održavanje voznog parka vlade distrikta, u 2013 godini, što uključuje i njegovo zanavljanje te amortizaciju, potrošnju goriva te popravku vozila.

Unatoč činjenici da je od 1-3 posto smanjena potrošnja goriva i broj pređenih kilometara, prostora za umanjenje ovih troškova još uvijek ima.

Poseban zaključak, u ovom kontekstu, odnosi se na troškove kupovine i ugradnje rezervnih dijelova, gdje je resornom odjeljenju naloženo da maksimalno pooštri kontrole urađenih servisa službenih vozila.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button