RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Економски факултет подстиче средњошколце на упис

Економски факултет у Брчком данас је званично кренуо са промоцијом активности факултета, с циљем анимирања средњошколаца за упис у ову високошколску установу. С тим у вези планирали су низ активности на том пољу.

Уз Закон о високом образовању, који је недавно добио зелено свјетло брчанске извршне власти, из Економског факултета сматрају да ће стање у високом образовању бити много квалитетније уређено.

“Ово је мотив више да многе активности, које су до сада биле не чекању на подручју Брчко дистрикта, буду откочене. Ако смо до сада били сервис привредног развоја Брчко дистрикта, вјерујем да ћемо кроз овај закон у будућности бити у још већој мјери. Радоват ћемо се ако Одјељење за образовање крене у процес улагања у инфраструктуру за високо образовање. Тај развој, што се тиче јавног факултета, ће донијети вишеструке користи” рекао је Срђан Лалић, декан Економског факултета Брчко.

Приоритет Економског факултета у Брчком је модернизација студијског програма, те усаглашавање са потребама тржишта рада захтјевима псолодаваца везаних за знање, вјештине и компетенције које студенти овог факултета треба да имају.

“Основа модернизације ће бити истраживање потреба тржишта рада у Брчко дистрикту, које ће нам дати детаљне информације о томе који су профили занимања потребни у садашњем времену и шта  послодавци заиста траже у смислу тзв. лаких вјештина” рекла је Рената Лучић, продекан за наставу на Економском факултету Брчко.

Иначе, Економски факултет у Брчком опредијељен је и за међународну размјену студената. Декан овог факултета истиче да успијевају студентима обезбиједити такав вид наставе, пролазак обуке и праксе на другим универзитетима. Поред факултета са простора бивше Југославије обезбијеђен је одлазак једног студента на Универзитет Вороњеж у Русији, док истовремено њихова два студента стижу у БиХ. Намјера је, каже декан Лалић, да размјена студената буде проширена и на Турску.

Извор: http://brcko.tv/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.