RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Европска комисија будно прати економска кретања у БиХ

На другом састанку представника Европске комисије и чланова Пододбора за економију, финансије и статистику БиХ одржаном прије неколико дана у Бриселу, констатовано је да је у Босни и Херцеговини забиљежено повећање економских активности, посебно извоза из БиХ.
Ово нам је рекао Перо Гудељевић, шеф Одјељења за привреду који је испред Брчко дистрикта присуствовао овом дводневном састанку.
„Нажалост социјална заштита, запошљавање, сарадња између образовног система и реалног сектора, те инвестиције су апострофиране као области у којима треба много више да се уради да би БиХ постигла оне циљеве које од ње очекује Европска комисија“, прецизирао је Гудељевић.
Шеф Гудељевић је рекао да га је посебно импресионирало колико Европска комисија будно прати све потезе у БиХ. Подсјетио је да је смисао ових састанка ажурирање података како би Европска комисија знала у сваком тренутку у ком правцу иде БиХ у одређеним областима.
„У области инвестиција, а то је нагласила и Европска комисија, у цијелој БиХ па тако и у Брчко дистрикту се не можемо похвалити, те је то потребно појачати .У дистрикту стварно имамо шансу да направимо искорак кад је у питању инвестирање. Нажалост не реализујемо ни у потпуности припремљене пројекте, какав је пројекат ревитализације брчанске Луке. Оваквим понашањем Брчко дистрикт се не издваја од остатка БиХ. Европска комисија потенцира да држава, односно локална заједница озбиљније крене у процес инвестирања“ истакао је Гудељевић.
О урађеном по препорукама које су из сваке области дате на састанку у Бриселу расправљаће се почетком наредне године у Сарајеву.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.